PORTAL INFORMACIJ
  
  
  
SPREMENI JEZIK:

Izberi jezik vmesnika!

TRENUTNI ČAS:
DAN IN DATUM:
Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
VPIS DOGODKA:

VPIS-DOGODKOV

KOLEDAR DOGODKOV

januar

Trenutno ni dogodkov

februar

Trenutno ni dogodkov

NAKLJUČNE SLIKE
golte10 DCF 1.0 30 _DSC0011
FOTO GALERIJE
NOVOSTI:

AKCIJA PREDSTAVITEV IN OGLAŠEVANJA NA PORTALU!

Do konca letošnjega leta objavljamo AKCIJO oglaševanja s pasico/grafiko ter povezavo do vaše spletne strani!
Zanimanje pošljite na info@mozirje.info

Ekipa PORTALA MOZIRJE.INFO

AKTUALNO:
Iščemo enduziaste / novinarje posameznike, ki bi s svojim prispevkom oblikovali PORTAL MOZIRJE.INFO. V kolikor bi se preizkusili in sodelovali kot novinarji, oblikovalci in ustvarjalci spletnih vsebin, vabimo k sodelovanju! Ne zamudite priložnosti sodelovanja in pokličite 070 833 228 za dodatne informacije!


Sedanji župan v tretjem mandatu Ivan Suhoveršnik, bo še četrtič kandidiral za mesto župana. Na volitvah ne bo imel protikandidata, temu pa bi lahko pripisali spoštovanje njegovega dosedanjega dela s strani sodelavcev, svetnikov, občank in občanov ter ostalih ljudi povezanih z občino.

Občani Mozirja bomo v občinski svet izvolili člane izmed 58 predlaganih kandidatov. Njihovi predlagatelji pa so SDS, SLS in LISTA PRIHODNOSTI (po 13 kandidatov), NSi-KD 10 in DeSUS 9 kandidatov.

Podobno stanje pri kandidatih za župana je tudi v dveh občinah, ki spadajo pod volilni okraj Mozirje; v Rečici ob Savinji je kot edini vložil kandidaturo Vincenc Jeraj (Andrej Flere in skupina volivcev – v nadaljevanju s.v.), pravtako bo v Lučah sedanji župan Ciril Rosc (Tomaž Robnik in s.v.) zgolj meril podporo občanov. Tudi za občino Solčava je volilna komisija prejela le eno kandidaturo, vendar je ni oddal sedanji župan Alojz Lipnik. Tokrat za mesto županje kandidira Katarina Prelesnik (Jasmina Štiftar in s.v.).

Drugačne razmere pa so v ostalih treh občinah, kjer bodo letošnje lokalne volitve bolj pestre. V boj za županski stolček je prijavljenih več kandidatov, največ v občini Gornji Grad in sicer štirje: aktualni župan Stanko Ogradi (Anton Bezovšek ml. in s.v.), Miran Ugovšek (Miran Ugovšek in s.v.), Anton Rifelj (Nikoleta Rifelj in s.v.) in Tomaž Čretnik (SMC).

Za župana občine Ljubno ob Savinji se potegujejo trije kandidati: Damijan Nerat (SDS), Paul Orešnik (Klara Orešnik in s.v.) in sedanji župan Franjo Naraločnik (Greta Naraločnik in s.v.).

V občini Nazarje bo poleg sedanje županje Majde Podkrižnik (Irena Vačovnik in s.v.) potegoval za glasove volivcev tudi Matej Pečovnik (Sandi Grudnik in skupina volivcev).

Skupno gledano je v Zgornji Savinjski dolini (Volilni okraj Mozirje) največ kandidatov predlagala SDS (35), sledijo pa jim SLS (32), DeSUS (19), NSi-KD (18), SMC (11) in SD (2). Izmed 189 kandidatov za svetnike je 72 nestrankarskih.

 

Spletno stran gostuje NEOSERV
Naročanje na eNovičke:
Prijavite se na prejemanje novic, novitet in akcij, da boste vedno na tekočem o novostih.

VREMENSKA NAPOVED
AKTUALNI AUDIO

Every breathe you take - DonD

Zadnji aktualni video
PARTNERJI:

RAČUNALNIŠKE NOVICE