PORTAL INFORMACIJ
  
  
  
SPREMENI JEZIK:

Izberi jezik vmesnika!

TRENUTNI ČAS:
DAN IN DATUM:
Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
VPIS DOGODKA:

VPIS-DOGODKOV

KOLEDAR DOGODKOV

september

Trenutno ni dogodkov

oktober

Trenutno ni dogodkov

NAKLJUČNE SLIKE
OLYMPUS DIGITAL CAMERA DCF 1.0 DCF 1.0 kresovanje_mozirje_201547.jpg
FOTO GALERIJE
NOVOSTI:

AKCIJA PREDSTAVITEV IN OGLAŠEVANJA NA PORTALU!

Do konca letošnjega leta objavljamo AKCIJO oglaševanja s pasico/grafiko ter povezavo do vaše spletne strani!
Zanimanje pošljite na info@mozirje.info

Ekipa PORTALA MOZIRJE.INFO

AKTUALNO:
Iščemo enduziaste / novinarje posameznike, ki bi s svojim prispevkom oblikovali PORTAL MOZIRJE.INFO. V kolikor bi se preizkusili in sodelovali kot novinarji, oblikovalci in ustvarjalci spletnih vsebin, vabimo k sodelovanju! Ne zamudite priložnosti sodelovanja in pokličite 070 833 228 za dodatne informacije!

GOLTE SLOVENIJA
ZIMSKO LETNI TURISTIČNI CENTER
MOZIRJE, Radegunda 19 c
Telefon: (0)3/ 839 12 00
e-mail: info@golte.si
http://www.golte.si

Goltem domačini pravijo tudi Mozirske planine. Kot mogočen branik se vzpenjajo do 1500 m visoko nad Mozirjem in popotnika že ob vstopu v dolino očarajo s svojo veličastno podobo. Golte so pozimi prijazno in urejeno smučarsko središče z razgledom na Svinjsko dolino in zasnežene Savinjske Alpe.
Obiskovalcem je na spodnji postaji nihalke Žekovec na voljo urejeno parkirišče in barček, v katerem se lahko ogrejejo pred vzponom na planino Medvedjak. Prenovljena kabinska žičnica vozi neprekinjeno oziroma v rednih presledkih 30 minut in hkrati lahko prepelje 58 oseb – torej kar 500 na uro.
Na nadmorski višini 1410 m je gostinski kompleks z barom s hitro prehrano, pizzerijo in restavracijo, od njega pa so speljane sedežnice in vlečnice. Smuke se lahko naužijejo smučarji začetniki, rekreativni smučarji in ljubitelji turne smuke. Na zasneženih pobočjih so organizirana različna tekmovanja, postavljene pa so tudi tekmovalne proge, na katerih svoje znanje in sposobnosti lahko preizkusijo izkušeni smučarji.

golteVsem, ki si želite posebnih doživetij, sta namenjena turna smuka v spremstvu vodnika in polet z jadralnim letalom. Čeprav vam bo v toplem spominu nedvomno ostal že kratek sprehod po deviško beli naravi ali obisk brunarice s lastnimi domačimi specialitetami
Vsem obiskovalcem sta na voljo izposoja in servis smučarske opreme. Poleg tega se Golte lahko pohvalijo z novim najsodobnejšim sistemom umetnega zasneževanja, ki zagotavlja ob ugodnih vremenskih razmerah in dovolj nizkih temperaturah sneg skozi vso sezono. To je za Golte nedvomno ena največjih pridobitev v zadnjih letih. Na Golteh tako uživajo ljubitelji zimskih športov: alpskega smučanja, teka na smučeh, sankanja, bordanja …

Ko pa sneg skopni in se začnejo na pobočjih soncu odpirati tisoči živopisnih planinskih cvetov, takrat Golte postanejo pravi raj za pohodnike, planince in vse ljubitelje narave.
Z razgledne terase zgornje postaje nihalke Žekovec se bo pred vami razgrnil prekrasen pogled na dolino, planina pa vas bo prevzela z naravnimi lepotami krajinskega parka in čudovitim gorskim cvetjem, ki raste v najvišje ležečemu alpskemu vrtu (alpinetumu) v Evropi. Prisotnost neokrnjenega naravnega okolja vas bo navduševala od zgodnje pomladi, ko zacvetijo prvi telohi in pomladanska resa in ko med skalami oživijo cvetovi lepega jegliča, pa vse do jeseni, ko se obronki planine odenejo v goste rdeče barve škrlata.

Planina Golte je odlično izhodišče za krajše in daljše izlete, pohodništvo, planinarjenje in kolesarjenje. Na njenih pobočjih lahko srečate predstavnike številnih živalskih vrst, značilnih za predalpski in alpski svet. Posebno privlačnost – -za bolj smele pa pravi izziv – zagotovo predstavljajo jame kraškega izvora. Med njimi je najbolj znamenita Ledenica, na dnu katere sta večni led in sneg. Nekatere od njih si lahko ogledate sami, za tiste drzne pa v spremstvu jamarjev organiziramo ekstremne spuste v nedotaknjene globine kraškega podzemlja. Poleg tega lahko ljubitelji višinskih adrenalinski doživetij na Golteh neomejeno uživajo v spustih z jadralnimi padali – v tandemu z inštruktorjem ali samostojno.
Svež zrak, toplo sonce in prijazne gorske poti, ki se vijejo med planinskimi pašniki in gozdovi, vam bodo podarili nepozaben občutek sprostitve in spomine, ki bodo še dolgo živeli v vas.

golte1Golte
Izvajalec: Rekreacijsko-turistični center
Radegunda 19, 3330 Mozirje
Telefon:++386 3 839 12 00
Faks:++386 3 839 12 18
e-mail: info@golte.si
www.golte.si

Rekreacijsko-turistični center Golte nad Mozirjem, od koder je lep razgled na Savinjsko dolino, Savinjske Alpe in vzhodne Karavanke, je z avtom dostopen po lokalni cesti do spodnje postaje gondolske žičnice v zaselku Žekovec. Žičnica, ki naenkrat sprejme 56 oseb, v osmih minutah pripelje na planino Medvedjak. Tam stoji na nadmorski višini 1410 metrov hotel z restavracijo. Od njega so nato speljane sedežnice in vlečnice po dobro pripravljenih smučiščih (so tudi umetno zasneževana), kjer se smuke lahko naužijejo smučarji začetniki, rekreativni smučarji in tudi ljubitelji turne smuke. Na zasneženih pobočjih Golt tudi organizirajo smučarska tekmovanja. Več: www.slo-skiing.net

Površina : 60 ha

Naprave
Kabinska žičnica
Število vlečnic : 2
Število enosedežnic : 1
Število dvosedežnic : 1
Zmogljivost : 6400 smučarjev na uro

Dolžina prog
Težke proge : 12 km
Srednje težke proge : 4,5 km
Lahke proge : 1,5 km
Tekaške proge : 15 km

Šola smučanja

Alpsko smučanje
Snowboard
Dodatna ponudba : Turna smuka z vodnikom, izposoja in servis smučarske opreme, smučarska tekmovanja in tekmovanja v deskanju, vrtec na snegu, poleti z jadralnim letalom, restavracija s teraso, brunarice (okrepčevalnice in bari) z domačimi specialitetami, šola alpskega smučanja in deskanja
Možnosti pohodništva (vodeni planinski izleti), padalstva, kolesarjenja, v okolici še raftinga, izposoje kajaka za spust po Savinji. V širši okolici so še termalna kopališča, ki se s svojo ponudbo vključujejo v dejavnosti Golt.

OGLAS:


VREMENSKA NAPOVED
AKTUALNI AUDIO

Every breathe you take - DonD

Naročanje na eNovičke:
Prijavite se na prejemanje novic, novitet in akcij, da boste vedno na tekočem o novostih.

Zadnji aktualni video
PARTNERJI:

RAČUNALNIŠKE NOVICE