PORTAL INFORMACIJ
  
  
  
SPREMENI JEZIK:

Izberi jezik vmesnika!

TRENUTNI ČAS:
DAN IN DATUM:
Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
VPIS DOGODKA:

VPIS-DOGODKOV

KOLEDAR DOGODKOV

januar

Trenutno ni dogodkov

februar

Trenutno ni dogodkov

NAKLJUČNE SLIKE
golte10 DCF 1.0 30 _DSC0011
FOTO GALERIJE
NOVOSTI:

AKCIJA PREDSTAVITEV IN OGLAŠEVANJA NA PORTALU!

Do konca letošnjega leta objavljamo AKCIJO oglaševanja s pasico/grafiko ter povezavo do vaše spletne strani!
Zanimanje pošljite na info@mozirje.info

Ekipa PORTALA MOZIRJE.INFO

AKTUALNO:
Iščemo enduziaste / novinarje posameznike, ki bi s svojim prispevkom oblikovali PORTAL MOZIRJE.INFO. V kolikor bi se preizkusili in sodelovali kot novinarji, oblikovalci in ustvarjalci spletnih vsebin, vabimo k sodelovanju! Ne zamudite priložnosti sodelovanja in pokličite 070 833 228 za dodatne informacije!

Pet korakov za večjo varnost v prometu

Agencija za varnost prometa je pripravila nova preventivna gradiva #VarnoVŠolo s petimi koraki za večjo varnost udeležencev v prometu, ki so namenjena otrokom in odraslim in se preko Policije, občinskih svetov za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, nevladnih organizacij s področja prometne varnosti in drugih deležnikov razdeljujejo širši javnosti. Agencija bo gradiva šolarjem delila v okviru terenskih akcij in na preventivnih dogodkih.
Preko spletnega portala šolskih poti Agencija spodbuja vse osnovne šole k pripravi načrtov šolskih poti, kjer začrtajo šolske poti, opredelijo kritična mesta ter vzgojne vsebine na področju ravnanja v prometu. Portal je namenjen učencem, učiteljem, staršem in drugi zainteresirani javnosti za boljšo preglednost nad področjem urejanja šolskih poti v Sloveniji in na ravni občin. Trenutno vsebuje že 173 načrtov šolskih poti ter preko 117 digitaliziranih načrtov.

Agencija za varnost prometa je na letošnji prvi šolski dan poskrbela za prav posebno akcijo s sloganom #VarnoVŠolo, s katero želijo doseči še boljšo vidnost otrok na cesti in njihovo večjo varnost. Osrednji simbol akcije #VarnoVŠolo so rumeni baloni, ki voznike opozarjajo na prisotnost otrok na cesti. Vsi prvošolčki v Sloveniji, letos jih je prag šole prvič prestopilo 20.840, so skupaj s preventivnimi gradivi na temo prometne varnosti prejeli tudi rumene biorazgradljive balone, s katerimi so še bolj vidni in tako v prometu tudi bolj varni.
#VarnoVŠolo z rumeno rutko, kresničko in rumenim balonom

Začetek šole pomeni tudi več otrok na cesti, zato je nujna še večja pazljivost vseh udeležencev v prometu. Otroci spadajo med najbolj ranljive udeležence v prometu, njihovo ravnanje usmerjajo predvsem radovednost, čustva in dogajanje okoli njih, manj pa razum, zato morajo biti vozniki nanje še bolj pozorni. Da so šli prvošolčki #VarnoVŠolo, so jim poleg rumenih rutic letos pomagali še rumeni biorazgradljivi baloni, ki pripomorejo k boljši vidnosti otrok, vozniki pa jih tako še prej opazijo.

Na dogodku ob prvem šolskem dnevu na Osnovni šoli Simona Jenka v Kranju so sodelovali podpredsednica Vlade RS in ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, v. d. direktorice Agencije za varnost prometa Vesna Marinko, župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec in ravnatelj OŠ Simona Jenka Rudolf Planinšek. Akcijo #VarnoVŠolo podpirajo tudi predsednik Državnega zbora Republike Slovenije mag. Dejan Židan, predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo. Akcijo podpira tudi slovenska nogometna reprezentanca.

Spletno stran gostuje NEOSERV
Naročanje na eNovičke:
Prijavite se na prejemanje novic, novitet in akcij, da boste vedno na tekočem o novostih.

VREMENSKA NAPOVED
AKTUALNI AUDIO

Every breathe you take - DonD

Zadnji aktualni video
PARTNERJI:

RAČUNALNIŠKE NOVICE