PORTAL INFORMACIJ
  
  
  
SPREMENI JEZIK:

Izberi jezik vmesnika!

TRENUTNI ČAS:
DAN IN DATUM:
Your browser is not supported for the Live Clock Timer, please visit the Support Center for support.
VPIS DOGODKA:

VPIS-DOGODKOV

KOLEDAR DOGODKOV

julij

Trenutno ni dogodkov

avgust

Trenutno ni dogodkov

NAKLJUČNE SLIKE
DCF 1.0 39 VRTILJAK_SPOMINOV_2015_OSM71 VRTILJAK_SPOMINOV_2015_OSM142
FOTO GALERIJE
NOVOSTI:

AKCIJA PREDSTAVITEV IN OGLAŠEVANJA NA PORTALU!

Do konca letošnjega leta objavljamo AKCIJO oglaševanja s pasico/grafiko ter povezavo do vaše spletne strani!
Zanimanje pošljite na info@mozirje.info

Ekipa PORTALA MOZIRJE.INFO

AKTUALNO:
Iščemo enduziaste / novinarje posameznike, ki bi s svojim prispevkom oblikovali PORTAL MOZIRJE.INFO. V kolikor bi se preizkusili in sodelovali kot novinarji, oblikovalci in ustvarjalci spletnih vsebin, vabimo k sodelovanju! Ne zamudite priložnosti sodelovanja in pokličite 070 833 228 za dodatne informacije!

Najbolj množična športno rekreativna prireditev v Zgornje Savinjski dolini je znova privabila poleg domačih še tekače iz ostalih delov Slovenije in tudi tujine. Tek poteka v naravi ob desnem in levem bregu Savinje med Mozirjem in Nazarji. Posebnost teka je sedaj že tradicionalna pečena postrv za vsakega tekača, česar ni zaslediti pri drugih tekih v Sloveniji. Zmagovalca Malega maratona Mozirja pa doleti še posebna čast, saj se s kočijo odpeljeta v Mozirski gaj, kjer ju že čaka prehodna gredica z njunima imenoma in doseženi čas. Tako lahko obiskovalci gaja skozi vso leto do naslednjega teka vidijo imena zmagovalcev.

Preko 600 tekačev je imelo letos najbolj ugodne pogoje za tek, brez ploh. Bilo bi jih še več, a vremenska napoved ni bila tako obetavna, tako da so mnogi prijavljeni tekači že prej obupali. Ob 17:00 uri so se najprej ogreli in nato odtekli malčki na otroškem teku. Sledili so starejši tekači, ki jih je pred štartom ob 18:00 uri nagovoril mozirski župan Ivan Suhoveršnik. Prvi tekači na 6 km so v cilj pritekli že po dobrih 20 min. Najboljši čas je v moški kategoriji dosegel Igor Cvikl, ki je progo pretekel v 00:20:36 in s tem postavil rekord proge. Sledila sta mu Andraž Praunseis s časom 00:23:01 in Marko Vukobrat s časom 00:23:03. V ženski kategoriji je ciljno črto prva prečkala Polona Lamut s časom 0:25:39. Za njo sta v cilj pritekli Jasna Golež s časom 00:25:58 in Boža Meža s časom 00:26:20. Na rekreacijskem teku na 11 km je prvo mesto v moški kategoriji osvojil David Begič s časom 00:39:52, sledila pa sta mu Tomaž Robida s časom 00:40:07 in Peter Jesenovec s časom 0:40:30. Med dekleti je ciljno črto prva prečkala Mateja Tofant, ki je s časom 00:47:45 postavila rekord proge v ženski kategoriji. Drugo in tretje mesto sta zasedli Katja Pantar s časom 00:49:00 in Erika Juvan s časom 00:49:07.

mm2014Prvo mesto na 21 km je osvojil Danijel Hajdinjak iz Kranja, ki je pretekel mali maraton v času 01:16:46. Med dekleti je bila najhitrejša 23 letna Mateja Mlinar iz Rečice ob Savinji, ki je progo pretekla v času 01:26:22 in s tem postavila rekord proge v ženski kategoriji. Drugo in tretje mesto sta v moški kategoriji zasedla Klemen Matkovič s časom 01:16:54 in Martin Kemperle s časom 01:19:36, v ženski kategoriji pa Sanja Brglez s časom 01:33:22 in Viktorija Modrijan s časom 1:35:30. Najstarejši tekmovalec je bil dr. Branko Janez Rojc z 72 leti, ki je odtekel 11 km in najmlajša Anže in Jaka Krajnc s 6 leti na 6 km.

Danijel Hajdinjak: “Vreme je bilo super, temperature pa skoraj idealne za ta letni čas (če samo pomislim na lasnko vročino…). Planiral sem teči en svoj tempo, na začetku je šlo nekaj km hitreje, potem pa se mi je pridružil Klemen ( Matkovič- kasneje drugouvrščeni), s katerim sva od cc. 4 km do ciljnega šprinta skupaj tekla. Zadnji km sem se odločil za dolgi kvazi šprint in izgleda, da je ostalo še dovolj moči za prvo absolutno zmago.”

Podelitev najboljšim v teku na 21 km so zaradi dežja prekinili in prestavili podeljevanje v zavetje šotora, a to ni zmotilo dobre volje tekmovalcev in navijačev, ki so s spoštovanjem zaploskali najboljšim maratoncem. Vreme je zagodlo poleg zabavnega programa še do te mere, da so morali odpovedati tudi tradicionalni prevoz zmagovalke in zmagovalca s kočijo v gaj.

Organizator je Športno društvo Mozirje z dolgoletno tradicijo, saj gre za drugo nastalo športno društvo v Sloveniji in najstarejše še aktivno. Ker je prireditev organizacijsko zahtevna, sodelujejo kot prostovoljci še ostala lokalna društva in posamezniki.

Saša Koren
MMMozirja

OGLAS:


VREMENSKA NAPOVED
AKTUALNI AUDIO

Every breathe you take - DonD

Naročanje na eNovičke:
Prijavite se na prejemanje novic, novitet in akcij, da boste vedno na tekočem o novostih.

Zadnji aktualni video
PARTNERJI:

RAČUNALNIŠKE NOVICE