Nov župan v Lučah, na Rečici ob Savinji nov župan ali županja

Kar v petih občinah so sedanji župani edini kandidati, novega župana bodo dobili v Lučah, na Rečici ob Savinji pa novega župana ali županjo.

CIRIL ROSC IN ANA REBERNIK SE POSLAVLJATA

V Lučah se dosedanji župan Ciril Rosc po petih mandatih ni odločil za ponovno kandidaturo. Za župansko mesto se potegujejo trije kandidati, in sicer Jože Vavdi, Matjaž Breznik in Klavdij Strmčnik. Na Rečici ob Savinji se sedanja županja Ana Rebernik na podlagi lastne odločitve po enem in edinem mandatu poslavlja od županske funkcije, na njeno mesto pa si želijo Jože Lenko, Branko Hriberšek in nekdanja direktorica občinske uprave dr. Majda Potočnik.

ŠTIRJE ŽUPANI IN ENA ŽUPANJA ZA MANDAT 2022-2026 ŽE ZNANI

V preostalih občinah bo volilna nedelja potekala mirno. V največji občini v Zgornji Savinjski dolini, Mozirje, bo Ivan Suhoveršnik župan še en mandat. Tudi v nazarski občini Matej Pečovnik nima protikandidata. Franjo Naraločnik bo še naprej župan na Ljubnem, Anton Špeh bo po štirih letih županovanja nadaljeval svoje delo v Gornjem Gradu. Katarina Prelesnik bo še naprej županja v Solčavi, ali bo edina ali pa bomo imeli v dolini, tako kot v tem mandatu, ki se izteka, dve županji, bodo pokazale volitve.

Delni vir: Štefka Sem

Dodaj odgovor