V Mozirski gaj prihaja največja razstava eksotičnih živali na prostem – 28. Bioexo. Potekala bo od 11. do 15. avgusta, od 9. do 19. ure. Zadnji dan, 15. avgusta, se bodo sicer živalce poslovile nekoliko prej, in sicer okoli 17. ure.

Živali boste našli v petih šotorih, razporejenih po vsem Mozirskem gaju. V vsakem bo posebna skupina živali, največja šotora pa bosta letos namenjena kačam in kuščarjem. V soboto in nedeljo, torej 13. in 14. avgusta, pa v Mozirski gaj prvič pridejo tudi Main coon mački.

Med poletno razstavo eksotičnih živali ne bodo na ogled le te, marsikaj se bo tudi dogajalo. Na voljo bodo kotički dotika, kjer se boste pod nadzorom predstavnikov Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo lahko dotaknili raznih živali. Pripravljamo še večji otroški kotiček, kot leta prej. Za popestritev bo zagotovo poskrbel tudi Lov za zakladom. Poleg tega se bo mogoče udeležiti še posebnih delavnic za premagovanje strahu pred živalmi.

15. 8., ob 11. in 16. uri, pridejo tudi lipicanci.

Lipicanci nas bodo obiskali na zadnji dan razstave, torej 15. avgusta. S konji se bodo predstavili jahači promocijske skupine na lipicanskih konjih. Prišlo bo kar 12 konjev, s 35 jahači vseh starosti. Šov z lipicanci bo potekal dvakrat, obakrat torej na 15. avgust, ob 11. in 16. uri.

Seveda pa je poleti Mozirski gaj tudi čudovito razcveten, zato bo razstava eksotičnih živali hkrati tudi razstava poletnega cvetja.

Užite poletje med poletnim cvetjem in se ohladite v senci dreves.
Mozirski gaj vas pričakuje!

Dodaj odgovor