PRIZADEVANJA ZA VEČJO VARNOST CESTNEGA PROMETA OB ZAČETKU ŠOLSKEGA LETA

Javna agencija RS za varnost prometa je, v sodelovanju s podjetjem Intermatic d.o.o., z namenom izboljšanja prometne varnosti na najbolj prometnih območjih v okolici šol in vrtcev ter zbiranja statističnih podatkov o izmerjenih hitrostih na teh območjih, na podlagi javnega poziva, podelila v enoletni brezplačni najem 9 prikazovalnikov hitrosti »Vi vozite«.

DSCN5033

Župani oz. predstavniki občin so, danes, 25. avgusta 2014 ob 13. uri v sejni sobi Javne agencije RS za varnost prometa (Kotnikova 19a, Ljubljana) podpisali sporazum in prevzeli prikazovalnike hitrosti.

Do konca letošnjega leta bo torej na različnih lokacijah delovalo kar 9 novih prikazovalnikov hitrosti, s katerimi želijo izboljšati prometno varnost na najbolj prometnih območjih v okolici vrtcev in šol, v naslednjih občinah: Ajdovščina, Cerknica, Cirkulane, Dravograd, Podvelka, Razkrižje, Rečica ob Savinji, Šentjur in Vodice.

Izbrane lokalne skupnosti so glede na merila za izbor izkazale slabše stanje varnosti cestnega prometa, predvsem večjo stopnjo ogroženosti ranljivejših skupin udeležencev, pri tem je bil kot objektivni merilo upoštevan tudi kriterij števila umrlih in hudo telesno poškodovanih oseb v cestnem prometu v letu 2013 glede na število prebivalcev. Prav tako so vse izbrane lokalne skupnosti predlagale lokacije postavitve preventivnih radarskih tabel »Vi vozite«, ki so na šolskih poteh, v bližini osnovnih šol in vrtcev, kjer so prometno-varnostno ogroženi otroci bodisi zaradi velike gostote prometa, prevelikih hitrosti vozil, pomanjkanje ustrezne infrastrukture (pločniki, ustrezno urejeni prehodi za pešce) in prisotnost tovornega prometa.

DSCN5029 DSCN5031 DSCN5050 DSCN5033

By Urednik

Dodaj odgovor